Kupres Portal [Arhiva]

"Šujički polumaraton 2009" - Najava

04.08.2009 13:43, 296 pregleda

Pet dana prije prije početka 3.Šujičkog polumaratona pripreme su u punom jeku. Prijave „pljušte“ sa svih strana i organizator očekuje rekordan broj maratonaca.

Za sada su prijavljeni natjecatelji iz BiH, Hrvatske, Austrije, Poljske i Srbije. Svoju prijavu je poslao i lanjski pobjednik Tomislav Brečić iz Imotskog, a uz njega dolazi i otac Jerko i majka Marijana koji su također maratonci. Na polumaraton dolazi i Lovro Kalac dugoprugaš iz Zadra, koji je ovu godinu pristupio AK Zagreb, a tu je i Zoran Bagarić stalni sudionik i prvi pobjednik Šujičkog polumaratona.Brečić, Kalac, Bagarić je trojac, koji će vjerojatno dijeliti prva tri mjesta. Interes za polumaraton je dosta velik tako da ove godine očekujemo jaku skupinu trkača iz Kupresa, koji marljivo treniraju već duže vrijeme.

U ženskoj konkurenciji zasad imamo prijavljene tri natjecateljice: Danijela Kuna iz Kupresa (dvostruka pobjednica polumaratona), Marijana Brečić iz Imotskog i Ana Kresojević iz Zagreba.

Kao ekskluzivu ističemo sudjelovanje svih 7 sudionika netom završenog plivačkog maratona Buško jezero 2009.Organizatori će ove godine uvesti dodatnu okrepnu stanicu, tako da će na trasi biti pet okrepnih stanica plus završna okrepa na cilju.

Od ove godine upriličit ćemo i zajednički ručak za sve sudionike polumaratona nakon proglašenja pobjednika u Šujici.

Posebno nas veseli što su važnost i snagu maratona prepoznale i službene institucije, koje su dala pomoć i potporu pri organizaciji polumaratona. Pri tome ističemo i zahvaljujemo se: Ivanu Vukadin- načelniku općine Tomislavgrad, Stjepanu Herceg- načelniku općine Kupres, Dragi Mioču - vlasniku hotela Kripton iz Šujice, Ljubanu Gudelj iz prodajnog centra Prodex, Tomislavu Bagarić-direktoru hotela Adriaski i gospođi Slavi Jukić iz Turističke zajednice HB županije.

Organizacijski odbor

Vrh stranice