Kupres Portal [Arhiva]

Parababa 2009: Osjetite prirodu i nebo nad Kupresom

29.06.2009 15:28, 336 pregleda

Pilot projekt Parababa 2009 koji se održava po drugi put na Kupresu od 3. srpnja 2009. je višednevni paragliding susret pilota iz šire regije i u osnovi nenatjecateljskog karaktera s naglaskom na druženje i promoviranje kupreške visoravni kao jedinstvenog paragliding poligona.

Iako je paragliding osnovni link koji bi trebao povezati sudionike ovog druženja izvjestan je dolazak drugih prijatelja kupreške visoravni koji su, iako nepiloti, već otkrili dijelić čari koje pruža kupreška visoravan.

- Potvrđen je dolazak pilota iz cjele regije, ali se o broju sudionika može samo nagađati. Koncept je tako osmišljen da možemo primiti na adekvatan način neograničen broj gostiju raširenih ruku, priopćeno je iz paragliding kluba Stožer iz Kupresa i paragliding kluba Megalopter FC iz Mostara, uz napomenu da bi se kupreško gostoprimstvo dalo usporediti s gostoprimstvom saharskih beduina Tuarega. Glavni bazni logor Parababe 2009. će biti na 1.750 metara nadmorske visine, u prostorijama skijališta Stožer na Vrani, što je smještaj za sve ljubitelje iskonskog kontakta s prirodom.

Onima za koje je spavanje u vreći dobrodošla promjena od svakodnevnice osiguran je kamp, dok za goste koji žele više komfora stoje na raspolaganju kupreški apartmani. Pored paraglidinga bit će upriličen i širi spekatar sportsko-kreativnih aktivnosti, pa će tako i neletačima biti omogućen zabavan boravak na Kupreškoj visoravni.

Bitno.ba

Vrh stranice