Kupres Portal [Arhiva]

Proslava Blagdana svetog Ante u Zvirnjači - Fotogalerija

14.06.2009 09:41, 263 pregleda

Jučer je Katolička crkva proslavila Blagdan svetog Ante Padovanskog. Posebno svečano bilo je u crkvama i župama koje su posvećene ovom, u narodu omiljenom svecu. Mi Vam stoga donosimo fotogaleriju sa slavlja u Zvirnjači.

Inače, na slavlju u Zvirnjači bilo je prisutno više stotina ljudi koji su pristigli iz svih krajeva svijeta ali i iz okolnih mjesta, Rame, Tomislavgrada, Kupresa...

Sveto misno slavlje zajednički su predvodili fra Mario Radman, župnik župe Rumboci te vlč Željko Tovilo, župnik iz Rume koji svoje obiteljske korijene vuče upravo iz ovog kupreškog sela. Vlč. Tovilo u svojoj je propovijedi naglasio važnost življenja života u skladu s Božjim naukom, baš onako kako je to činio i sveti Ante, ali je istaknuo potrebu čovjeka za uzorom, za životnim ciljem... Ciljem koji bi, uz zagovor svetog Ante, svatko od nas mogao postići.

Uz svetu misu održano je i krštenje malog Gabrijela, djeteta čiji su ponosni roditelji odabrali upravo ovaj dan da svoga sina uvedu u otajstva Božje svjetlosti.

Po završetku svete mise održano je i tradicionalno pučko veselje. Jelo se, pilo, pjevalo i plesalo. Također, u večernjim satima održan je i sastanak Inicijativnog odbora sela Zvirnjače na kojem su načelno dogovoreni novi projekti koji će se ostvariti narednih godina.

Fešta je trajala dugo u noć, a sve će biti nastavljeno i danas na platou ispred crkve u Zvirnjači.

Cijelu fotogaleriju s praslave Blagdana svetog Ante u Zvirnjači možete pogledati OVDJE!

Vrh stranice