Kupres Portal [Arhiva]

Napokon počeli radovi na kružnom toku pored crkve

05.06.2009 13:55, 308 pregleda

Jučer su, nakon gotovo pola godine odgađanja i spekulacija, napokon krenuli radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju pored kupreške bazilike Svete Obitelji. Naime, premda je projektna dokumentacija vezana za ovaj kružni tok bila gotova još u studenom prošle godine i premda je općina Kupres sredila svu potrebnu dokumentaciju vezanu za vlasničke odnose na tom lokalitetu, radovi su počeli tek jučer.

Investitor ovog projekta je Federalna Uprava za ceste pri Ministarstvu prometa i veza Federacije Bosne i Hercegovine. Vrijednost projekta se procjenjuje na otprilike 480.000 konvertibilnih maraka, a predviđeno vrijeme trajanja radova je mjesec dana.

Za to vrijeme će se promet za putnička vozila preusmjeravati kroz grad dok će teretna vozila biti primorana pronaći alternativne pravce budući da je kroz centar grada zabranjen promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i pol tona.

Federalna Uprava za ceste je osigurala sredstva potrebna za ovaj projekt kroz kreditiranje preko Europske razvojne banke, a prema riječima direktora Federalne Uprave za ceste, Ljube Pravdića, ovo raskrižje je postavljeno kao prioritet i zbog frekvencije prometa ali i zbog velikog broja prometnih nezgoda.

Direktor „Livno puteva“, tvrtke koja je izvođač radova, Branko Pelivan, uporno je odbijao javiti se na telefon i nama ali i u program Kupreškog radija te tako nismo u mogućnosti dobiti odgovor zašto se ovoliko kasni s radovima. Jedini zaključak koji se nameće sam po sebi da odgovornost za kašnjenje snosi upravo izvođač radova budući da su sredstva, projektna dokumentacija te ugovor osigurani i potpisani već neko vrijeme.

O daljnjem tijeku radova bit će te pravodobno obavješteni, a ostaje nam i nadati se da će se rješavanjem ovog raskrižja napokon moći zatvoriti crno poglavlje kupreške povijesti obilježeno brojnim prometnim nesrećama i izgubljenim životima na ovom raskrižju.

Vrh stranice