Kupres Portal [Arhiva]

Počeli "Dani Kosidbe" Na Kupresu

30.06.2017 12:57, 819 pregleda

Jučer je u Kupresu, mimohodom u 18:00 sati i koncertom narodnih plesova i pjesama folklornih ansambala iz inozemstva i Kupresa u 19:00 sati, započela manifestacija "Dani kosidbe na Kupresu - Strljanica 2017."

Koncertu je prethodio mimohod glavnim kupreškim ulicama i kratkim programom na Trgu vitezova, gdje su Kuprešaci oduševljeno pozdravljali raspjevane folkloraše.

„Dani kosidbe na Kupresu 2017“, održat će se od 28. lipnja do 02. srpnja, u Kupresu, Čitluku i Bugojnu.

Glavne kulturne aktivnosti, koje iz ovogodišnjeg programa valja posebno istaknuti su:

Četiri Međunarodna koncerta narodnih plesova i pjesama u; Kupresu, Čitluku i Bugojnu.

Višestoljetna tradicijska manifestacija “Viteško natjecanje kosaca” za Juniore i za Seniore te ostala natjecanja u tradicijskim športskim vještinama. Ova manifestacija ima međunarodni karakter jer će u natjecanju sudjelovati kosci iz još nekoliko europskih zemalja.

Festivalska tržnica, etnografska izložba i prezentacija starih zanata, s prostora BiH i gostujućih zemalja

Voditelj programa je Branko Uvodić, a Međunarodni koncert narodnih plesova i pjesama u Kupresu otvorio je načelnik općine Kupres Milan Raštegorac - Komo.

Na koncertu narodnih pjesama i plesova nastupili su : Folklorni Ansambl „Linđo“ Dubrovnik – Hrvatska „BalletFolklorico Sabor Boricua „Aguadilla – Potoriko Folkloregroup „Roztoce“ Tomaszow Lubelski – Poljska Folk dance group „Austra“ Vilani – Latvia Hrvatsko Kult. Društvo „Napredak“ Kupres – BiH Muška izvorna grupa „Kupreški bećari“ Kupres - BiH

www.zlosela.com / kupreskiradio.com / kupres-portal.com

Vrh stranice