Kupres Portal [Arhiva]

Krizma i Pričest na Kupresu

31.05.2009 11:54, 398 pregleda

„Dođi Duše Presveti...“, odjekivalo je danas kupreškom bazilikom Svete Obitelji. Naime, baš danas, na dan kada Katolička Crkva obilježava blagdan Duhova u prepunoj je kupreškoj bazilici održana prva Sveta Pričest te sveta Krizma za sto deset prvopričesnika te krizmanika.

Sveto misno slavlje predvodio je pomoćni biskup vrhbosanski, mons. Pero Sudar uz koncelebraciju sedmorice kupreških svećenika. U svojoj propovijedi, mons. Sudar je naglasio važnost prisutnosti Duha Svetoga u današnjem, modernom životu te još jednom istaknuo ljudsku potrebu za molitvom i Božjim blagoslovom.

Osim Pričesti i Krizme u župi Otinovci-Kupres, isto će biti održano danas i u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suhom Polju.

Pred kraj svetog misnog slavlja, kupreški župnik don Dominik Stojanović se zahvalio ocu biskupu te kolegama svećenicima koji su upotpunili ovo sveto misno slavlje, ali i najavio, kada mons. Sudar dođe slijedeći put na Kupres, da bi ga mogla dočekati zvona sa zvonika predivne kupreške bazilike Svete Obitelji.

Neka to tako i bude! Bogu na slavu, a hrvatskom kupreškom puku na ponos!

Vrh stranice