Kupres Portal [Arhiva]

Smijenjen predsjednik Vlade HBŽ-a Draško Dalić

21.06.2017 12:06, 115 pregleda

Na današnjoj sjednici Skupštine HB županije za novog zamjenika predsjedatelja Skupštine, iz reda srpskog naroda, izabran je Drago Puzigaća.

I to nakon što je ostavku na to mjesto podnio Slaviša Mihajlović.

Zastupnik HDZ-a BiH Branko Krišto u kratkom obraćanju zastupnicima je rekao kako HDZ BiH nije zadovoljan radom predsjednika Vlade i kako zbog su zbog toga tražili smjenu predsjednika Vlade HBŽ, Draška Dalića.

Nediljko Rimac, zastupnik HDZ-a 1990, dao je podršku Daliću. Današnju sjednicu je nazvao švedskim stolom, trgovačkim centrom, aludirajući na ponude zastupnicima da glasaju za smjenu Dalića.

Draško Dalić, predsjednik Vlade HB županije, u svom obraćanju zastupnicima je ponovio svoj stav, koji je posljednjih dana iznio u medijima, da je HDZ BiH u HB županiji postao obiteljska stranka i to obitelji Krišto.

Dalić je dodao kako smatra da je HDZ BiH i dalje najjača stranka u Hrvata, ali da HDZ-u u HB županiji je potrebna totalna rekonstrukcija i da se vođenje stranke treba vratiti u okvir institucija.

Dalić je također iznio niz tvrdnji o kupovini glasova pojedinih zastupnika i to obećanjima o radnim mjestima u javnim poduzećima i županijskim institucijama, njima ili članovima njihovih obitelji.

Nakon izlaganja Draška Dalića, 18 zastupnika je glasalo za smjenu predsjednika Vlade HBŽ i ministara u Vladi.

Livno Online

Vrh stranice