Kupres Portal [Arhiva]

Završio tri fakulteta i pred sobom imao blistavu karijeru ali je izabrao svećeništvo!

13.06.2017 07:46, 732 pregleda

POVODOM GODINE POSVEĆENOG ŽIVOTA

Don Josip Radić, mr. sc. (Kupres, r. 2. IV. 1965.), bio je savjetnik u Hrvatskom ministarstvu prometa i veza kao znanstvenik ekonomist (usput rečeno, završio je tri fakulteta a da nikada nije pao niti jedan ispit).

Nakon što je doživio jasan Božji poziv u svome srcu, ostavio je blistavu karijeru te već zgotovljene planove o osnivanju vlastite obitelji, samo zato da se posveti spasonosnoj Kristovoj Raspetoj i Uskrsloj Ljubavi te velikoj obitelji Njegove Crkve.

Znajući da je, po riječima sv. Ivan Pavao II., SVETOST – PASTORALNA HITNOST i da PLODNOST SVAKOG PASTORALACA NE OVISI O METODAMA NEGO O SJEDINJENOSTI SA DUHOM SVETIM, nastoji živjeti na intenzivan način duhovni život kroz poniznu molitvu i pokoru te djela milosrđa zajedno s Euharistijskom zajednicom Srca Isusova i Marijina, koju je providonosno nadahnut pokrenuo da okuplja braću i sestre različitih duhovnih staleža s nakanom da si budu podrška na putu rasta u pravovjernosti i predanosti Gospodinu.

Već neko vrijeme, svake posljednje nedjelje u mjesecu održava posjećene duhovne obnove u povjerenoj mu župi u Polači (pored Benkovca) s početkom u 16h.

Ovdje Vam predstavljamo dio iz bogatog mozaika njegovih nagovora:

1.) Pitanje koje muči mnoge:

 

2.) Uz aktualnu Godinu posvećenog života:

 

3.) Uz izjave pape Franje o privatnim objavama:

 

Autor: D.B.- dnevno.hr

Vrh stranice