Kupres Portal [Arhiva]

Uskoro počinju "Dani kosidbe na Kupresu"

28.05.2017 06:54, 1224 pregleda

Tradicijska kupreška manifestacija "Dani kosidbe na Kupresu 2017." održavat će se od 28. lipnja do 2. srpnja u Kupresu, Čitluku i Bugojnu.

Program manifestacije počinje 29. lipnja u 17 sati izložbom domaćih i inozemnih etnografskih zbirki i originalnih suvenira u Hrvatskom domu Kupres, a potom će se upriličiti mimohod gostujućih i domaćih skupina gradskim ulicama.

Osim toga, programom je predviđeno održavanje četiri međunarodna koncerta narodnih plesova i pjesama, i to u Kupresu, Čitluku i Bugojnu.

Posjetiteljima će svako biti najzanimljivije viteško natjecanje kosaca koje će se, uz natjecanje u tradicijskim sportovima i galopske konjičke utrke, održati na kupreškom polju "Strljanica".

Manifestacija se osobito može pohvaliti visokom umjetničkom vrijednošću i kvalitetom koncertnih priredbi te atraktivnošću kosačkih natjecanja.

Projektom je godišnje obuhvaćeno preko 400 aktivnih sudionika svih starosnih dobi, a iz inozemstva gostuje 150 do 200 mladih izvođača i umjetnika, što je prilika da mladi iz BiH upoznaju različite kulture iz udaljenih krajeva svijeta te da pokažu i dio vlastite kulture, ističu organizatori, prenosi Fena.

Manifestaciju "Dani kosidbe na Kupresu 2017.", koju svake godine redovito vidi više desetina tisuća posjetitelja, organiziraju Općina Kupres i Javna ustanova za kulturu Hrvatski dom Kupres.

Vrh stranice