Kupres Portal [Arhiva]

Davorki Tovilo nagrada za najljepšu haljinu na Wiener LifeBallu 2009

20.05.2009 09:20, 263 pregleda

Prsatoj ljepotici kupreških korijena Davorki Tovilo, koju su u Njemačkoj zbog oskudne odjeće na raznim društvenim okupljanjima prozvali “Miss prozirna”, ponovno je pošlo za rukom privući pozornost međunarodne javnosti. Ovoga puta na najvećoj europskoj humanitarnoj priredbi, 17. Life Ballu 2009., posvećenom borbi protiv side, koji je održan u subotu u Beču.

Davorka Tovilo, koja je pozornost privukla na europskoj premijeri Gospodara prstenova 3 pojavivši se u potpuno prozirnoj haljini, bila je i na bečkoj svečanosti među najfotografiranijim osobama na crvenom tepihu - jer se dosjetila šokirati Bečane i odjenuti haljinicu Loranda Lajosa vrijednu 50 tisuća eura, koja je pred objektivima otkrila sve starletine atribute.

- Haljinu krasi 80 tisuća staklenih kamenčića iz manufakture Irina, a bilo je potrebno stotinu sati da ih se našije na korzet, otkrila nam je Davorka.

- Bila sam izvan sebe kad je upravo moju haljinu, pred oko 40 tisuća ljudi ispred bečke gradske vijećnice, međunarodni žiri proglasio najljepšom na Life Ballu. To je moj prvi fashion – rekla je Davorka, koja je za nagradu dobila putovanje za dvije osobe zrakoplovom na Karibe.

- Kako nemam dečka, pozivam sve momke kojima ime počinje sa slovom D da mi se jave – kazala je Davorka koja je, zahvaljujući svojim oblinama i spremnosti da ih pokaže, korak do slave u Hollywoodu. Istaknula je da je karte za bečki Ball sama kupila kako bi pridonijela toj humanitarnoj priredbi. Davorka Tovilo dijete je hrvatskih gastarbajtera koji su u potrazi za kruhom krenuli iz kupreškog sela Zvirnjače, a u Njemačkoj živi od svoje 11. godine. Karijeru starlete počela je prije tri godine, a dobila je i prvu ulogu u hollywoodskom filmu. Iako u političkom trileru Stuff Happens ima malu ulogu uz Johna Cusacka, ona i njen menadžer očekuju rast zanimanja za Davorku, koju paparazzi u stopu prate, iščekujući u kojoj će se haljini pojaviti. Davorka inače radi kao internetska novinarka i u PR Agenciji, pa tako osigurava sebi pozivnice za sve priredbe.

Za Večernjak je rekla da počinje snimati film Sexy Summer Games, da će potkraj svibnja skoknuti do Spita i Šibenika gdje će s Dadom Kukićem snimiti spot. U lipnju će biti na snimanju filma o Maxu Schmellingu, kazala nam je Davorka Tovilo.

Za kraj, pošto mnogi od Vas nisu pretjerano upoznati s likom i djelom Davorke Tovilo, donosimo Vam nekoliko fotografija koje smo preuzeli s Davorkine službene WEB stranice.

/ Večernji List

Foto:Davorka.de

Vrh stranice