Kupres Portal [Arhiva]

8. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih "VITEZ 2017"

11.05.2017 08:22, 250 pregleda

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH organizira 8. Međunarodne susrete dijaliziranih i transplantiranih „ Vitez 2017“ od 18. do 21.svibnja 2017. u turističkom naselju Eko Fis Vlašić.

Susreti će biti radno-edukativnog, kao i športsko rehabilitacijskog karaktera, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg načina života i liječenja teških bubrežnih bolesnika, ali i drugih koji su transplantirali neki od organa (srce, pluća, jetru, bubreg) ili koji čekaju na transplantaciju.

Petak, 19.svibanj previđen je za edukativni i radni dio koji će započeti već u 9 sati okruglim stolom sa svim udrugama iz zemalja sudionica ( Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Rumunjska, Makedonija i Crna Gora) .

U petak u 11 sati je i središnji dio manifestacije kada se organizira tribina za sve sudionike i goste na kojoj će svoja predavanja imati uvaženi profesori i doktori iz Makedonije, Hrvatske i BiH.

Cilj ovih i ovakvih susreta je razmjena iskustava, edukacija pacijenta, rad na promociji darivanja organa i povećanju broja transplantacija u BiH koja još uvijek kaska i gotovo je na samom Europskom dnu kada je u pitanju broj kadaveričnih (transplantacija sa umrle osobe) transplantacija.

Mediji su ključni kada je u pitanju promocija darivanja organa i transplantacija, jer svojim pozitivnim pričama mogu spasiti živote velikom broju bolesnika i tako im daju šansu za NOVI ŽIVOT.

Vrh stranice