Kupres Portal [Arhiva]

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekta dodjele socijalne i ekonomske pomoći između Općine Kupres i organizacije CRS

11.05.2017 08:14, 849 pregleda

Dana 09.05.2017. godine u zgradi općine Kupres, potpisani su Ugovori o sufinanciranju projekta vrijednog 56.497,53 KM između Općine Kupres (20%) i organizacije CRS - Catholic Relief Services (80%) u zajedničkoj provedbi projekta „Integrirana podrška raseljenih osoba i izbjeglica u BiH, Srbiji i Crnoj Gori“ a u sklopu projekta Regionalnog Stambenog Projekta (RSP)

Projekt provodi i donira Vlada SAD-a i CRS – Catholic Relief Services a glavni donator je BPRM (Odjel Vlade SAD-a za populaciju, izbjeglice i migraciju).

Potpisivanjem ovih Ugovora, načelnik Općine Kupres se obvezao na sufinanciranje 20% vrijednosti projekta u iznosu 11.299,51 KM za 17 korisnika socio-ekonomske pomoći u vidu donacije stoke, poljoprivredne mehanizacije, pčela i opreme, sustava za navodnjavanje te novčanih pomoći (stipendija) ugroženim pojedincima.

Projekt se provodi u 2 faze:

Dodjela sjemenskog materijala – 27.04.2017.

Isporuka socijalne i ekonomske pomoći – realizacija u periodu: kraj 5. mj. do početka 6. mj.

Ovih 17 korisnika od ukupno njih 30, odabrani su od strane navedenih donatora a u sklopu Regionalnog Stambenog Projekta koji se provodi od konca prošle godine.

U sklopu ovoga projekta, za korisnike će bit održane radionice i sastanci za korištenje novih tehnologija u poljoprivredi: higijena i ishrana stoke, prerada mlijeka u seoskim domaćinstvima te proizvodnja povrća i žitarica.

opcinakupres 

Vrh stranice