Kupres Portal [Arhiva]

Na nacionalnom štandu BiH izlagači iz Kupresa i Livna

10.05.2017 13:12, 1217 pregleda

Bosna i Hercegovina zemlja je partner ovogodišnjeg, 84. po redu, Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji će biti održan od 13. do 19. svibnja u Novom Sadu.

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na kojem proizvode i usluge predstavlja 60 zemalja i koji je postao agrobiznis događaj regije s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom, Bosna i Hercegovina, kao zemlja-partner, kako ističu iz Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) , predstavit će se kroz organizaciju zajedničkog nastupa kompanija iz BiH na nacionalnom štandu površine oko 350 m², zatim organizaciju konferencija, okruglih stolova, poslovnih susreta, te degustaciju proizvoda i organizaciju zanimljivih sadržaja za posjetitelje.

Na štandu Bosne i Hercegovine, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Gospodarske komore Federacije BiH i Gospodarske komore Republike Srpske, svoje proizvode i usluge predstavit će 28 kompanija iz poljoprivredno-prehrambene industrije.

Izlagači na nacionalnom štandu BiH su: Kupres – Milch d.o.o.Kupres, Eko Sir Puđa d.o.o., Mljekara Pađeni d.o.o., Bimal d.d., Menprom d.o.o.Tuzla, Madi d.o.o.Tešanj, Pavić d.o.o.Livno, Klas d.d. Sarajevo, Mladegs Pak d.o.o.Prnjavor, Dukat d.o.o.Jelah – Tešanj, Biofructus d.o.o., Vitaminka Ad Banja Luka, Bosnaplod d.o.o.Brčko Distrikt BiH, Farmavit d.o.o., Ljbilje d.o.o.Ljubinje, Herzeg Med d.o.o.Trebinje, Elmar d.o.o.Trebinje, Vitinka Ad Kozluk, Vinarija Jungić Banja Luka, Bihaćka Pivovara d.d. Bihać, Vina Zadro d.o.o., Hepok d.d. Mostar, Bmb Group d.o.o., Brass Komerc d.o.o.Banja Luka, Oprema Omo, Optima Grupa d.o.o.Banja Luka, Global Ispat Koksna Industrija d.o.o.Lukavac i Hi Destilacija Ad Teslić.

Razni mliječni i mesni proizvodi, proizvodi od voća i povrća (sokovi, džemovi, kisele salate…), najfinija vina i jaka alkoholna pića, piva, slastice i proizvodi mlinske industrije, čajevi, razna ulja, med, konditorski proizvodi i još mnogo drugih proizvoda iz bogate palete proizvoda izlagača bit će predstavljeno na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine.

Osim raznih proizvoda, predstavit ćemo sadnice bobičastog i jagodičastog voća, ekskluzivne rashladne vitrine za vino od punog drveta, aparate za palačinke te motorna ulja i maziva namijenjena za poljoprivrednu mehanizaciju i vještačko đubrivo KAN 27%.

Na štandu će biti i info pult komorskog sustava i institucija Bosne i Hercegovine gdje će se posjetitelji imati priliku informirati o komorskom sustavu, potencijalima gospodarstva BiH, mogućnostima za suradnju, predstojećim sajmovima u BiH, programima edukacije te o kompanijama iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije, ali i drugih gospodarskih grana.

Kada je riječ o aktivnostima Bosne i Hercegovine, kao zemlje partnera Novosadskog sajma, prvog dana sajma, nakon svečane ceremonije otvaranja, u kongresnoj sali Novosadskog sajma bit će održana konferencija „Poljoprivredno-prehrambeni sektor Bosne i Hercegovine i Srbije-zajedno dalje?“, u organizaciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, a u suradnji s Gospodarskom komorom Federacije BiH i Gospodarskom komorom Republike Srpske.

U okviru konferencije bit će upriličene dvije panel-diskusije, „Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi od zajedničkog interesa za plasman na treća tržišta“ i „Strategije razvoja i unapređenje proizvodnje poljoprivredno-prehrambene industrije, Bosna i Hercegovina – Srbija“. Sudionici panela bit će predstavnici resornih ministarstava i komora dviju zemalja.

Prvi dan Sajma, bogat događanjima, kako ističu iz VTKBiH, bit će završen prijemom u organizaciji Bosne i Hercegovine na kojem će se zvanicama pružiti prilika da isprobaju bosanskohercegovačke proizvode.

Nakon obiteljskog dana, koji je planiran za 14. svibnja, kompanije iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će i na međunarodnim poslovnim susretima ”AgroB2B@NSFair” koje 15. svibnja organizira Europska poduzetnička mreže u Srbiji – Gospodarska komora Srbije i Biznis inkubator Novi Sad, u suradnji s Novosadskim sajmom i u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH (kao koordinator EEN Mreže FBiH).

”AgroB2B@NSFair” želi da potaknuti poslovnu suradnju izraženu kroz veći opseg razmjene prehrambenih proizvoda s inozemstvom kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima , ali i suradnju u oblasti razmjene znanja i tehnologije, posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i europskim programima i fondovima.

Poslovni skup pod nazivom “Privlačenje direktnih stranih investicija u sektor poljoprivrede i proizvodnje hrane u BiH i Srbiju” bit će održan 16. svibnja u organizaciji Agencije za promociju stranih investicija Bosne i Hercegovine i Razvojne agencije Srbije. Na skupu će biti razgovora o mogućnosti ulaganja u agrosektor Bosne i Hercegovine i Srbije i predstavljene pozitivne priče stranog ulaganja u dvije zemlje.

A, 17. svibnja na štandu Bosne i Hercegovine bit će upriličena nagradna igra i mnogo iznenađenja za posjetitelje.

biznisinfo

Vrh stranice