Kupres Portal [Arhiva]

Proljetno pošumljavanje - Fotogalerija

14.05.2009 18:04, 284 pregleda

U organizaciji ŠGD Hercegbosanske šume iz Kupresa, kupreške Šumarije te Federalnog Ministarstva poljoproprivrede, vodoprivrede i šumarstva proteklih dana se na Kupresu vrši pošumljavanje terena. Ovoga proljeća se pošumljava lokalitet Raičeva kosa, a na pošumljavanju je angažirano oko 130 Kuprešaka.

Prema nama dostupnim informacijama ova akcija pošumljavanja će biti dovršena sutra, devet dana nakon početka, a radnici koji su bili angažirani će biti plaćeni 0.40 KM po posađenoj sadnici.

Pošto je ovaj posao omiljen među Kuprešacima i Kupreškama, naravno da se s radošću dočekuje svake godine. ...a na "rasadniku" smradoluka do mile volje! Tema nema kakvih nema. Od kupreških lopova koji su "pokrali" sve šta se moglo pokrasti do Branimira Glavaša i ljudi koji su i njega prodali. :-p Ne trebam posebno napominjati kako se svake minute čuje zvuk motike koja udara u kamen ali i hvalisanje pojedinaca koji se natječu tko je više "sfušurio". ;-)

Također se mnogo priča o sadnji krompira koja je vrlo aktualna ovih dana ali i o brojnim drugim temama koje mi sad ne padaju na pamet.

Uglavnom, donosimo Vam fotogaleriju u kojoj ćete moći pronaći mnogo zanimljivih fotografija snimljenih jučer i danas.

Fotogaleriju možete pogledati klikom OVDJE!

Vrh stranice