Kupres Portal [Arhiva]

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u Kupresu

12.05.2009 13:25, 428 pregleda

Udruga medicinskih sestara i tehničara HBŽ-e i Dom zdravlja Kupres povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara organizirali su akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi, krvnog tlaka i indexa tjelesne težine (BMI).Akcija se provodila na gradskom trgu u Kupresu u trajanju od 10:00 do 12:00 sati. Po riječima medicinskih sestara iz Doma zdravlja Kupres današnjoj akciji odazvalo se 130 građana. Ovo je zaista pohvalan broj i medicinske sestre su zadovoljne što je ova akcija završila uspješno.

Sponzori ove akcije su Dom zdravlja Kupres, Gradska ljekarna Kupres, Farmaceutska kuća Vitez lijek-Vitez, Inel-Mostar i Rosch-predstavništvo u Sarajevu. Svim sponzorima od srca hvala jer da nije njih ne bi bilo ni ove hvale vrijedne akcije.

Začetnica modernog sestrinstva engleska je bolničarka Florence Nightingale, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih. Zdravstvena zaštita nezamisliva je bez medicinskih sestara stoga im čestitamo Međunarodni dan sestrinstva.

Kupreški radio

Vrh stranice