Kupres Portal [Arhiva]

Upis prvašića u osnovnu školu

11.05.2009 10:41, 304 pregleda

1. Obavještavaju se roditeli i staratelji djece dorasle za upis u prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja u školskoj 2009./2010. godini, koja stalno borave u općini Kupres, da su obvezni radi upisa dovesti djecu na utvrđivanje psihofizičkog stanja u prostorije Osnovne škole fra Miroslava Džaje u Kupresu dana 19.05.2009. godine (utorak).

2. Povjerenstvo će obavljati pregled radi upisa djece u prvi razred, koja će do 1. studenog tekuće godine imati navršenih šest godina života.

3. Radi izbjegavanja nepotrebne gužve upis će se vršiti abecednim redom prezimena djece: - upis djece s prezimenom od A do M biti će od 10.00 do 12.00 sati

- upis djece s prezimenom od M do Ž biti će od 12.00 do 14.00 sati.

4. Ako je dijete na bolničkom liječenju, na rehabilitaciji u zdravstvenoj organizaciji, organizaciji socijalne skrbi ili obiteljskom domu i ne može pristupiti komisijskom pregledu, roditelj ili staratelj obvezan je o tome donijeti potvrdu komisiji koja utvrđuje psihofizičko stanje djece dorasle za upis u osnovnu školu.

5. Roditelj ili staratelj djeteta koje je bilo obuhvaćeno predškolskim odgojem; zdravstvenim, rehabilitacijskim ili socijalnim postupkom dužan je prikupiti dokumentaciju i donijeti na uvid Povjerenstvu za upis djece u prvi ( I.) razred Osnovne škole.

6. Roditelj ili staratelj koji ne dovede dijete na pregled ili ne donese dokuentaciju da dijete nije moglo pristupiti pregledu snosit će zakonske posljedice.

7. Sa sobom donijeti rodni list djeteta sa upisanim matičnim brojem.

Napomena: Djecu koja su prošle godine bila na psihofizičkom pregledu za upis u I. razred Osnovne škole, a nisu se upisali zbog nedoraslosti ili nekih drugih razloga ne treba ponovno dovoditi na pregled radi upisa u O.Š. jer je taj pregled već učinjen.

Kupreški radio

Vrh stranice