Kupres Portal [Arhiva]

Snijeg zabijelio Kupres

19.04.2017 07:00, 2703 pregleda

Iako smo u nedjelju proslavili Uskrs, vremenske prilike više nalikuju božićnim blagdanima.

Naime, nakon naglog zahlađenja, naoblake i kiše u većem dijelu Bosne i Hercegovine, u pojedinim dijelovima zemlje pao je i snijeg.

Bijeli pokrivač pored Kupresa pokrio je planinske vrhove ali i gradove Sarajevo, Livno, Bosansko Grahovo itd.

Prema neslužbenim informacijama cijela općina Kupres jutros je od 3 sata zbog kvara na Stožeru ostala bez električne energije i u vrijeme pisanja ovog članka struje još uvijek nema.

Pored navedenog temperature su u minusu te su u gradu pravi zimski uvjeti također je potrebno naglasiti kako su brojni žitelji Kupresa izrazili nezadovoljstvo jutrošnjim čišćenjem jezgre grada i nemogućnosti normalnog kretanja automobilom.

Prognoza vremena

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni se danas , 19. travnja, očekuje vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Preko dana u nizinama će padati i kiša. U Bosni se očekuje između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini pretežno oblačno, a poslije podne smanjenje oblačnosti. Slabije padavine u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U petak, 21.04.2017., u Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. U noći na subotu smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar prije podne umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Vrh stranice