Kupres Portal [Arhiva]

Počeo drugi Susret hrvatske katoličke mladeži u Livnu

09.05.2009 09:20, 265 pregleda

Ovoga vikenda će se u Gorici pored Livna održati drugi Susret hrvatske katoličke mladeži. Pretpostavlja se da će ovog vikenda u Livnu boraviti više od petnaest tisuća mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a iz Kupresa su jutros prema Livnu krenula i puna dva autobusa sa stotinjak mladih hodočasnika.

Sveto misno slavlje koje će se održati danas u 15 sati će predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup u zajedništvu s hrvatskim biskupima. Drugog dana Susreta hrvatske katoličke mladeži u Livnu održati će se još jedno sveto misno slavlje i to s početkom u 11 sati i kojega će predvoditi šibenski biskup Ante Ivas, predsjednik Odbora za mlade HBK.

Oba dana Susreta hrvatske katoličke mladeži u Livnu bit će popraćena brojnim javljanjima i prijenosima na Kupreškom radiju, a također moći ćete slušati prijenose obiju svetih misa.

Okvirni program drugog Susreta hrvatske katoličke mladeži u BiH: Subota, 9. svibnja 2009. u Livnu:- 12 sati - Početak programa, najava grupa, himna, prigodni program...- 13 sati - Križni put na otvorenom- 14 sati - Duhovno-meditativni program, pokorničko bogoslužje i mogućnost za sakrament svete ispovijedi- 15 sati - Euharistijsko slavlje (središnji dio susreta)- 17 sati - Završni duhovno-zabavni program, odlazak po župama Banjalučke biskupijeNedjelja, 10. svibnja 2009. na blagdan Bl. Ivana Merza u župama Banjalučke biskupije:- druženja s mladima, međusobno predstavljanje i upoznavanje domaćina i gostiju- središnja Euharistija u domaćinskoj župi- završni program i odlazak kućama- središnje slavlje u banjalučkoj katedrali (samo za one koji budu smješteni oko Banja Luke)Za ovu je prigodu napisana i uglazbljena himna Susreta pod nazivom "Korake nam upravljaj putovima mira i dobra". Himnu su napisali mons.dr. Franjo Komarica i poznati kantautor duhovne glazbe Luka Balvan. Glazbeni aranžman kao i izvedbu s Ivom Jelić uradio je, također, Luka Balvan. Iz županijskoga MUP-a je priopćeno da će u subotu i nedjelju u Liivnu biti na snazi posebna regulacija prometa.

Vrh stranice