Kupres Portal [Arhiva]

Memorijalni turnir u čast prvog palog branitelja na kupreškoj bojišnici

29.03.2017 07:06, 763 pregleda

Udruga dragovoljaca i veterena Domovinskog rata HVO Tomislavgrad sudjelovat će na 11. Memorijalnom malonogometnom turniru „Ivica Opačak- Pajo“ koja se 1.travnja tradicionalno održava u Kostreni kod Rijeke (RH).

Memorijalni turnir se organizira povodom obilježavanja 25. godina od pogibije prve žrtve na kupreškoj bojišnici ,Ivice Opačka , koji je kao pripadnik riječke bojne Matija Vlačić, poginuo 3. travnja 1992. godine u 28 godini života u mjestu Donji Malavan kod Kupresa, pri oslobađanju ovog mjesta od velikosrpskog agresora.

Iz tomislavgradske udruge napominju da je prije dvije godine Koordinacija braniteljskih udruga Hercegbosanske županije na istom mjestu gdje je poginuo prvi hrvatski branitelj na ovom dijelu bojišnice , organizirala svečano otkrivanje spomenika kojem su nazočili članovi njegove obitelji, prijatelji, suborci, predstavnici braniteljskih udruga iz Hrvatske i Hercegbosanske županije, žitelji okolnih mjesta te načelnici općina Tomislavgrad i Kostrena.

Na spomenutom turniru sudjelovat će još tri udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz RH , ogranci Rab , Novi Vinodolski i Kostrena , HVIDR-a Petrinja , NK Pomorac iz Kostrene – veterani i Pajini prijatelji te bivši pripadnici 111. brigade ZNG i 138. brigade HV.

Vrh stranice