Kupres Portal [Arhiva]

Kuprešaci sudjelovali na svečanosti obilježavanja dana Grada Vukovara

04.05.2009 09:07, 215 pregleda

Prigodom obilježavanja dana Grada Vukovara i zaštitnika grada sv. Filipa i Jakova, 02. i 03. svibnja delegacija općine Kupres predvođena načelnikom Stjepanom Hercegom, prisustvovala je ovom svečanom događaju. Na svečanoj sjednici gradskog vijeća nazočni su bili predstavnici Vlade RH, ministri Ivan Šuker i Petar Čobanković, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, predstavnici općina i gradova Hrvatske, Načelnik općine Kupres Stjepan Herceg, predstavnici katoličke i pravoslavne crkve te druge javne osobe.

Gradonačelnica grada Vukovara Zdenka Buljan je istaknula koliko se toga napravilo u dvanaest godina od mirne reintegracije u teritorijalni sastav Republike Hrvatske.Ministar financija je bio konkretniji i rekao da je u obnovu grada Vukovara uloženo 340 milijardi kn. Svečanost su uveličali i motociklisti koji u došli iz svih krajeva Hrvatske i BiH.

Ono što možemo primijetiti mi koji u Vukovar dolazimo u posjet jednom na godinu to je da se grad ne može prepoznati jer je svake godine sve uređeniji, a posebno vesele poduzetničke zone koje se otvaraju.Program obilježavanja je nastavljen i u nedjelju polaganjem vijenaca na memorijalno groblje.

Sam program obilježavanja dana Grada se poklopio s obljetnicom stradanja hrvatskih redarstvenika koji su mučki ubijeni 1991., a potom i masakrirani od strane srpskih zločinaca. U spomen na njihovu žrtvu u organizaciji koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata svake se godine odigrava malonogometni turnir od dvanaest momčadi. Ove godine ekipa iz Kupresa kao i prethodnih godina je dala svoj doprinos turniru «Dvanaest Redarstvenika».

Kupreški radio

Vrh stranice