Kupres Portal [Arhiva]

Konjanici i bikeri u istoj koloni kroz Međugorje

30.04.2009 09:25, 307 pregleda

U Međugorje su maratonci stigli u popodnevnim satima, gdje je već bilo okupljeno mnogo bikera na svojim „konjima“. Bilo je neobično vidjeti motoriste i konjanike u istoj koloni kroz Međugorje Sudionici Konjičkog maratona „Kupres-Međugorje“ vratili su se u Kupres, umorni, ali zadovoljni uspjehom i odjekom koji je izazvao ovaj zanimljivi način turističke promidžbe gradova i krajeva kroz koje se projahali maratonci na konjima. Od Kupresa, preko Šujice, Tomislavgrada, Posušja, Gruda, Ljubuškog do Međugorja, pet jahača i tri jahačice, na pomno izabranim konjima, izazivali su pozornost žitelja spomenutih krajeva. Jahačku družinu predvodili su Mate Rebrina i Marko Ćaleta, inicijatori konjičkog maratona i vlasnici KK “Konjanik“ iz Kupresa. Rebrina je bi odjeven i u živopisnu jahačku opremu, s neizostavnim rančerskim (kaubojskim) šeširom. Kada su u petak ujutro maratonci krenuli s Kupreške visoravni vrijeme je bilo sunčano, ali je, nakon što su prošli Duvanjsko polje, počela padati jaka kiša, koja ih je i pratila većinu puta do Međugorja. To je, donekle, i izmijenilo prvobitni plan maratona, jer su dio puta morali konje prevoziti u kamionu.

Umjesto u Posušju, zanoćili smo u Grudama, kod obitelji Pejić, a na Široki Brijeg, upravo zbog lošeg vremena, nismo svratili. Zato smo se zadržali u Ljubuškom, gdje su nas građani zadržavali na svakom koraku: stariji s uzdahom, a mlađi s divljenje i radoznalošću-kazao nam je, na povratku, Rebrina.

U Međugorje su maratonci stigli u popodnevnim satima, gdje je već bilo okupljeno mnogo bikera na svojim „konjima“. Bilo je neobično vidjeti motoriste i konjanike u istoj koloni kroz Međugorje.

Zanimljivost ovogodišnjeg konjičkog maratona jest što su sudjelovale i tri jahačice-maratonke, a organizator očekuje sljedeće godine i veći broj žena. Ljuba Đikić / Tomislavcity.com

Vrh stranice