Kupres Portal [Arhiva]

Održana obuka za sudjelovanje u projektu podrške marginaliziranim skupinama žena

18.03.2017 13:50, 196 pregleda

Općina Livno u suradnji s USAID-om realizira projekt „Program podrške marginaliziranim skupinama žena“. Riječ je o programu koji se osim u Livnu, provodi još u osam općina i gradova u BiH. Programom je predviđeno podržavanje pokretanja i razvoja biznisa ženama žrtvama nasilja, samohranim majkama, nezaposlenim ženama do tridesete godine starosti, ženama s invaliditetom ili djetetom s invaliditetom. 

U sklopu raspisanog Javnog poziva za prijavu za sudjelovanje u programu podrške marginaliziranim skupinama žena, u zgradi općine Livno danas je održana i obuka za zainteresirane žene. Obuku je provodio koordinator projekta Josip Vidović, pomoćnik načelnika za lokalni razvoj i investicije te koordinatorica projekta u ime USAID-a Amila Dedić i konzultantica Dragana Jovanović.

Općinski načelnik Luka Čelan zahvalio je partnerima u programu te izrazio svoje zadovoljstvo što je općina Livno odabrana za realizaciju ovog hvale vrijednog projekta. „Zadovoljstvo je da Općina Livno može konkretno pomoći nezaposlenim ženama izdvajajući određena financijska sredstva. Riječ je o 45 tisuća konvertibilnih maraka, jednako toliki iznos izdvojit će i USAID“, kazao je načelnik Čelan. 

Cilj programa je omogućiti ženama otvaranje zadruga, malih obrta ili malih poduzeća koja će omogućiti zaposlenje njima i njihovim najbližima te kasnije susjedima i široj zajednici za opću korist. Vrijednost projekta je devedeset tisuća konvertibilnih maraka. Javni poziv za prijavljivanje je otvoren do 18. travnja 2017. godine. Financiranje uspješno ocjenjenog poslovnog plan podržat će se iz sredstva Fonda u maksimalnom iznosu do deset tisuća maraka po korisniku i pokrivat će djelomično ili u potpunosti sve prihvatljive troškove.

Općina Livno

Vrh stranice