Kupres Portal [Arhiva]

Maratonci ujahali u Tomislavgrad

24.04.2009 17:51, 277 pregleda

Kuprešku zoru jutros je najavilo rzanje i topot konjskih kopita, koje su odzvanjale gradskim asfaltom. Ranoranioci su pozdravljali konjanike, a oštar kupreški zrak rosio je konjske nozdrve. Osam konja s jahačicama i jahačima krenuli su s imanja Konjičkog kluba „Konjanik“ preko Kupreškog polja na krajnje odredište, Svetište kraljice mira-Međugorje.

Sudionici su to Drugog konjičkog maratona „Kupres-Međugorje 2009“, a dva puta je više maratonaca nego prošle godine. Ideja, ali i ostvarenje ovoga zanimljivog maratona, pripada dvojici vlasnika Konjičkog kluba u Kupresu, Mati Rebrini i Marku Ćaleti. Maraton nema natjecateljski karakter, nego mu je cilj promovirati konje, te prirodne ljepote krajeva kroz koje maraton prolazi.

Nakon što su: Ljerka Vuk, Kazimir Miholjević, Mate Rebrina, Marko Ćaleta , te Miro Pejić i njegova djeca Stipe, Marija i Mila-Melani, projahali Kupreško i Šujičko polje, praćeni i pozdravljani od radoznalih građana, dočekali smo ih, oko podne, u Tomislavgradu. Jašući kroz središte grada izazivali su pozornost i odraslih i djece, a mnogi su se željeli slikati s maratoncima.

-Došla sam iz Nove Gradiške sudjelovati u ovom zanimljivom maratonu. Volim konje, plemenite životinje, uživam u jahanje kroz ove lijepe krajeve koji nisu iskorištenu u turističke svrhe. Ovaj maraton je odlično osmišljen za turističku promidžbu, pa očekujem svake godine sve više maratonaca-kazala nam je, ne silazeći s konja, maratonka Ljerka Vuk.

Nakon predaha za konje i jahače u Tomislavgradu, maratonci su krenuli prema Posušju i Grudama, gdje će prenoćiti. Ujutro će krenuti prema Širokom Brijegu, a u Međugorje su planirali ujahati u nedjelju iza podne. Očekuju da će im se u spomenutim mjestima priključiti još desetak jahača-maratonaca. Ljuba Đikić / Tomislavcity.com

Vrh stranice