Kupres Portal [Arhiva]

Održana konferencija "Smanjenje nezaposlenosti putem partnerstva između lokalnih aktera" u Kupresu

17.03.2017 12:57, 718 pregleda

Jučer, 16. ožujka u 11:00 sati u Hotelu “Kupres” u Kupresu održana je konferencija i prezentacija projekta “Smanjenje nezaposlenosti putem partnerstava između lokalnih aktera” u općini Kupres koji se financira sredstvima Europske Unije iz LOT-a 3 - “Poduzetništvo, ruralni razvoj i poljoprivreda” u iznosu od 243.149,08 EUR a čija je ukupna vrijednost 270.165,64 EUR. Projekt provodi Udruženje za integraciju i razvoj – „Stowarzyszenie Integracja i Rozwoj“ (www.sir.com.pl) iz Poljske.

Na konferenciji su osim organizatora (SiR) sudjelovali općinski načelnik Milan Raštegorac – Komo sa suradnicima, predstavnici federalnog, županijskog i općinskog Zavoda za upošljavanje, Ministarstva gospodarstva HBŽ, Veterinarskog fakulteta Un. Sarajevo, Poljoprivrednog fakulteta Un. Sarajevo, Direktor i vlasnik mljekare BH Milch Kupres gosp. Smail Žilić kao partner i nositelj projekta te poljoprivredni proizvođači i farmeri iz Kupresa.

U svom obraćanju nazočnima, općinski načelnik je iznio informacije o poljoprivrednom zemljištu kako u vlasništvu općine Kupres tako i u privatnom vlasništvu te o broju stanovništva po posljednjem popisu stanovništva ujedno naglašavajući važnost jačanja privatnog poduzetništva kroz stvaranje uvjeta i ambijenta.

Nakon prezentacije samog projekta, uslijedila su pitanja i obraćanja nazočnih sudionika gdje su sudionici istakli probleme i prepreke u proizvodnji ali i eventualne mogućnosti kroz sudjelovanje u ovom projektu. U prvoj fazi projekta, predviđeno je financiranje 20 korisnika- nezaposlenih osoba koji se nalaze u evidenciji nezaposlenih u Zavodu za upošljavanje.

Projekat je predvidio niz aktivnosti kako bi se smanjila nezaposlenost putem podrške ruralnom razvoju, povećala konkurentnost lokalne privrede i pružila podrška stvaranju novih radnih mjesta i razvoju poduzetništva.

Konferencija je okupila 30 sudionika.

Zlosela.com

Vrh stranice