Kupres Portal [Arhiva]

Kuprešaci na Facebooku

06.12.2008 17:56, 247 pregleda

Dok se ovih dana u hrvatskim medijima o Facebooku uglavnom pričalo kao o jednom od sredstava za masovno okupljanje prosvjednika, mi smo odlučili, umjesto prosvjednika, potražiti Kuprešake. Poznato nam je da je danas Facebook jedna od najomiljenijih društvenih mreža, a koliko je omiljena među Kuprešacima pročitajte u ostatku članka...

Naime, većina Vas je sigurno čula za Facebook i možda se čak i zanimala za prijavu u tu društvenu mrežu. I ja sam, premda sam se dugo opirao, na kraju ipak popustio i prijavio se u virtualnu zajednicu koja danas broji nekoliko stotina milijuna korisnika i sigurno je najveća virtualna društvena zajednica na svijetu. Zanimljivo je to da na Facebooku aktivno sudjeluje i znatan broj Kuprešaka.

Premda nikada nećemo moći s pouzdanošću reći koji je to točan broj naših sugrađana koji posjećuje ovu internet zajednicu, zahvaljujući Faceebook grupi KUPREŠACI dobili smo okvirnu brojku od 240-ak korisnika. Upravo na toj grupi mogu se pronaći razni zanmljivi komentari Kuprešaka iz cijelog svijeta koji su upravo na taj način ipak dobili mogućnost virtualnog kontakta s rodnim krajem.

Inače, pokretač ove grupe je Josip Dumančić, a mi se nadamo da će ova grupa, s porastom broja "Fejsbukovaca" iz Kupresa, rasti sve više i više.

Vrh stranice