Kupres Portal [Arhiva]

Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Kupresu!

16.04.2009 15:43, 244 pregleda

U vremenima kad su riječi poput „kriza“ i „recesija“ najspominjanije riječi i kad se gospodarstvenicima i ekonomistima od pomisli na darivanje nečega diže kosa na glavi, stanovnici našeg malog gradića još su jednom pokazali humanost i veliko srce.Naime, danas je u prostorijama Doma zdravlja Kupres održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju su zajednički organizirali kupreški Dom zdravlja, kupreški Crveni križ te Zavod za transfuzijsku medicinu županijske bolnice „fra Mihovil Sučić“ iz Livna.

Akcija je organizirana povodom obilježavanja travanjskih događanja iz 1992., a prema riječima predsjednika kupreškog ogranka Crvenog križa, Zdravka Mioča, i ova akcija je bila izuzetno uspješna. Naime, akciji se odazvao 21 sudionik od kojih su čak četiri bili darovatelji po prvi put. Predsjednik kupreškog Crvenog križa, Zdravko Mioč, posebno se zahvalio svim darivateljima, ekipi iz Zavoda za transfuzijsku medicinu županijske bolnice, osoblju kupreškog Doma zdravlja te Kupreškom radiju zbog medijskog praćenja ove hvale vrijedne akcije.

Akcije povodom obilježavanja važnih dana u kupreškoj povijesti polagano postaju tradicija, a posebno veseli činjenica da broj darivatelja konstantno raste. Krv je najdragocjenija tekućina na svijetu, a posebno je značajna ako je darovana iz srca. Ova akcija neka bude poticaj svima koji još uvijek dvoje o darivanju krvi da odmah požure u najbliži medicinski centar darovati tu najvrjedniju tekućinu. Fotogaleriju ove akcije možete pogledati klikom OVDJE!

Vrh stranice