Kupres Portal [Arhiva]

Drugi konjički maraton "Kupres-Međugorje"

09.04.2009 12:22, 298 pregleda

Hrvatski konjički klub „Konjanik“ iz Kupresa organizira konjički maraton „Kupres-Međugorje 2009.“ Maraton nije natjecateljskog karaktera nego je, prije svega, turističko promidžbena manifestacija čiji je cilj prezentirati ljepote i turističke potencijale krajeva kroz koje prolazi. Osim toga želimo potaknuti uzgoj konja, prekrasnih i plemenitih životinja koje su nekada „život značile“, a danas su gotovo zaboravljene.

Entuzijazmom, željom i voljom nekolicine ljudi prošle je godine održan prvi konjički maraton „Kupres-Međugorje“ koji je proveden uspješno u svakom pogledu. Tada su iz Kupresa krenula četvorica konjanika, a putem su im se pridružila još jedanaestorica te je u Međugorje uspješno dojahalo petnaest konjanika. Vesela karavana je cijelim putem srdačno, pa i sa suzom u oku, dočekivana i ispraćana. Putem nas je pratilo sedam radio postaja diljem Hercegovine, izravno u eteru bili smo gotovo dva sata, a mnogi su nam zamjerili što se nismo i duže zadržali kod njih.

Ove godine kreće novi maraton s više sudionika i jahača, a plan izgleda ovako:

• petak, 24. travanja – polazak iz Kupresa (očekujemo deset konjanika) i jahanje do Posušja• subota, 25. travnja – polazak iz Posušja preko Gruda do Širokog Brijega i MeđugorjaOčekujemo da će u Međugorje ujahati oko trideset konjanika koji će nam se pridruživati putem.

Svi koji žele sponzorirati te time pomoći organizaciju ovog zahtjevnog projekta mogu svoju donaciju uplatiti na tekući račun kluba 1549995000546575 kod „Intesa Sanpaolo Banke BiH“.Popis svih sponzora bit će objavljen na Kupresportalu.Predsjednik kluba, Marko ĆaletaMate Rebrina

Foto: Kupresholidays.com

Vrh stranice