Kupres Portal [Arhiva]

Nabavljen serum protiv zmijskog otrova za potrebe Hercegbosanske županije

17.06.2016 10:10, 282 pregleda

Ljeto je vrijeme intenzivnijeg boravka u prirodi, planinarenja, biciklizma, lova, ribolova, branja ljekovitog bilja, itd. Iako je dobro da uživamo u svim blagodatima prirode ne smijemo zanemariti oprez. Jedna od opasnosti koje trebamo imati na umu kada idemo u prirodu su zmije, koje također traže svoje mjesto pod suncem.

Ljeto je vrijeme šumskih radova, ali i vrijeme kada zmije izlaze iz svojih staništa i slobodno se kreću po prirodi pa se javlja potencijalni problem ujeda zmija kako radnika na šumskim poslovima, tako i bilo kojeg čovjeka koji boravi u prirodi. Zbog toga su Hercegbosanske šume, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, odlučile nabaviti serum protiv zmijskog otrova. Hercegbosanske šume su izvršile nabavu 15 doza seruma. Serum je dostavljen Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije koji ga je distribuirao Domovima zdravlja Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Grahovo i Drvar po tri doze.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, dr. Dijana Mamić, u razgovoru s direktorom Hercegbosanskih šuma, gosp. Draškom Brnićem iskazala je veliku zahvalnost Hercegbosanskim šumama koje već treću godinu za redom na ovaj način izlaze u susret Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije. Gosp. Brnić ističe zadovoljstvo na prilici da Hercegbosanske šume pridonesu sigurnosti kako djelatnika HBŠ-a tako i žitelja cijele županije. Ravnateljica je u razgovoru rekla kako je do sada evidentiran jedan ujed zmije i to na Kupresu.

Vrh stranice