Kupres Portal [Arhiva]

Za razvoj općine Kupres potrebni projekti od posebnog interesa

30.05.2016 06:33, 731 pregleda

Za razvoj općine Kupres kao turističke i druge destinacije potrebni su joj projekti od posebnog interesa poput Sportskih terena na Čajuši, Zdravstveno-rehabilitacijskog centra - Čajuša 3 te Agronomskog instituta za zoologiju, kazao je za Fenu načelnik općine Kupres Perica Romić.

 

- Projektom Sportski tereni na Čajuši značajno bi se proširila turistička ponuda, a ukoliko se misli razvijati ljetni turizam realiziranje ovog projekta je neophodno. Po mom osobnom mišljenju najbolji put realiziranja izgradnje sportskih terena je javno-privatno partnerstvo, kazao je Romić.

Po njegovim riječima, problem je u činjenici da je zakon o Javno-privatnom partnerstvu prošao samo formu Nacrta u federalnom Parlamentu, a Vlada FBiH bi do ljeta ove godine trebala uputiti prijedlog navedenog zakona na usvajanje Zastupničkom i Domu naroda F BiH.

Projekt Zdravstveno-rehabilitacijski centar je po riječima načelnika usko vezan s realizacijom izgradnje sportskih terena i oni u biti čine jednu cjelinu.

- Velika prednost ovog projekta je činjenica da je urađen Glavni projekt izgradnje te su time stvoreni preduvjeti za izdavanje građevinske dozvole - istaknuo je Romić.

Sljedeći korak je odluka Bolnice "Srebrnjak" i Doma zdravlja "Kupres" na koji će način riješiti nositelja svih aktivnosti.

- Dakle, mora se odlučiti hoće li se osnovati nova pravna osoba ili će netko od njih biti glavni nositelj aktivnosti. Nakon što se odredi nositelj aktivnosti općina Kupres će morati odlučiti hoće li ući u vlasničku strukturu Zdravstveno-rehabilitacijskog centra ili će samo stvarati pretpostavke za njegovu izgradnju - naglasio je Romić.

Vrh stranice