Kupres Portal [Arhiva]

Završeno trinaesto izdanje uskrsnog šahovskog turnira

05.04.2009 13:54, 263 pregleda

Sinoć su u prostorijama restorana „Kupres“ odigrane i posljednje partije tradicionalnog, trinaestog po redu, uskrsnog šahovskog turnira kojeg organizira HŠK „Kupres“. I ovaj turnir, kao i mnogi do sada protekao je u fer i korektnoj atmosferi, a sudjelovalo je čak dvadeset sudionika.

Najuspješniji među njima bio je Drago Čičak koji je iz devet kola prikupio sedam i pol bodova te zasluženo odnio laskavu titulu najboljeg šahista u Kupresu. Drugo mjesto osvojio je Džoni Čičak koji je osvojio šest i pol bodova koliko je imao i trećeplasirani Mijo Vila. Međutim, pošto je Džoni Čičak u međusobnom ogledu s Mijom Vilom bio uspješniji, zasluženo je osvojio drugo mjesto.

Ovaj turnir obilježio je i nastup trojice juniora koji su prikazali solidno šahovsko znanje ali i veliki potencijal te mogućnost za napredak. Najbolji među juniorima bio je Petar Ravančić koji je s dva osvojena boda zasluženo osvojio pehar i priznanje za najbolje plasiranog juniora.

Po završetku turnira, predsjednik kluba, Ivo Lozančić Džim te predsjednik skupštine kluba, Boris Kuna, zahvalili su se svim zaslužnim za odigravanje ovog tradicionalnog turnira, a posebna zahvala je upućena ministru unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Filipu Zrni te načelniku općine Kupres, Stjepanu Hercegu koji su pomogli klubu pri nabavku opreme i organizaciji ovog turnira.

Nakon turnira priređeno je i tradicionalno druženje šahista i prijatelja kluba koje je začinjeno i ukusnom večerom. Ovaj trinaesti tradicionalni uskrsni šahovski turnir je pokazao da ova plemenita igra ima duboke korijene u Kupresu te da naš šahovski klub ima potencijala za uspješan nastavak svog djelovanja s novim i mladim snagama.

Vrh stranice