Kupres Portal [Arhiva]

Ponestalo naljepnica za vozila. U HB županiji gotovo nemoguće obaviti registraciju

22.12.2015 07:28, 717 pregleda

Zalihe naljepnica za registraciju vozila u HB županiji su pri kraju. Kako Livno Online doznaje, u HB županiji preostala je ograničena količina naljepnica i ovih dana teško da možete registrirati vozilo.

Kako Livno Online saznaje situacije se neće promijeniti niti u bliskoj budućnosti.

Kako saznajemo MUP HB županije trenutno vrši preraspodjelu naljepnica po lokacijama nadležnih organa.

Doznajemo da registriranje vozila mogu obaviti samo oni koji imaju prijeku potrebu. Poput hitnog odlaska u inozemstvo zbog smrtnog slučaja i slično.

Iz IDDEEA-e su ranije upozorili da bi se, s obzirom na dinamiku registracije vozila i trenutne zalihe, sadašnje količine stikera  mogle potrošiti u siječnju 2016. godine.

Ističu da je IDDEEA na vrijeme pokrenula postupak javne nabavke ovih naljepnica, međutim taj proces je nemoguće privesti kraju zbog dugog žalbenog postupka koji vodi Ured za razmatranje žalbi BiH.

Na upit Livno Online-a može li se, unatoč neodostatku naljepnica, registrirati vozilo odgovoreno je kako bez naljepnice sustav ne može prihvatiti registraciju i vozilo kao takvo nije registrirano.

Kako će postupati policijski dužnosnici u ovoj situaciji još se ne zna, ali kako doznajemo postoji mogućnost "labavije" kontrole vozila.

Istovjetna situacija prisutna je i u drugim županijama.

Iz Vijeća ministara BiH ranije su priopćili da je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH zaduženo da pripremi prijedlog izmjene zakona kojim bi se prilikom registracije vozila izdavale potvrde koje bi bile privremeno rješenje do završetka postupka nabavki naljepnica.

Također, razmišlja se i o mogućnostima uvođenja elektronskog modela praćenja registriranih vozila i trajnog ukidanja naljepnica.

Vrh stranice