Kupres Portal [Arhiva]

Uskoro izgradnja Agronomskog instituta za zoologiju i Zdravstveno-rehabilitacijskog centra

18.11.2015 07:28, 588 pregleda

Načelnik kupreške općine Perica Romić još prošle godine najavio je za 2015. godinu izgradnju Zdravstveno-rehabilitacijskog centra u suradnji s bolnicom Srebrnjak iz Zagreba i Domom zdravlja u Kupresu te izgradnju Agronomskog instituta za zootehniku.

 

Tada je medijima prenio informaciju da je za Zdravstveno-rehabilitacijski centar urađen glavni projekt te da su još ranije dobivena inicijalna sredstva od Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 800 tisuća kuna dok bi Općinsko vijeće trebalo realizirati pozicioniranje objekta kroz izmjenu regulacionog plana zajedno sa izgradnjom sportskih terena. Piše Dnevni list.

Pomoć Vlade RH

U svezi izgradnje Agronomskog instituta za zootehniku u isto vrijeme kazano je da se trenutno rješavaju imovinsko-pravni odnosi, a navedeni projekt bi se, po riječima načelnika, trebao graditi u suradnji s Vladom Hercegbosanske županije, Zavodom za hranu i veterinarstvo HBŽ-a i Sveučilištem u Mostaru, točnije Agronomskim fakultetom u Mostar. U kakvom su sada trenutno statusu najavljeni projekti, s obzirom da su spomenute aktivnosti bile u vrijeme predizbornih aktivnosti, načelnik Romić je za projekt Agronomskog instituta za zoologiju potvrdio da su riješeni imovinsko-pravni odnosi na zemljištu te da su za tu namjenu osigurana sredstva u iznosu od 450.000 maraka.

Uskoro natječaj

“Prema informacijama koje imam, Agronomsko sveučilište  priprema natječajnu dokumentaciju za izvođenje radova i nabavku opreme”, kazao je Romić. Kad je u pitanju projekt Zdravstveno – rehabilitacijskog centra, po riječima načelnika usvojen je Regulacijski plan prije mjesec dana kojim je objekt pozicioniran u prostoru zajedno sa sportskim terenima koje se u istom kompleksu planiraju graditi.

“Preostaje nam osigurati sredstva za gradnju te raspisati natječaj za izvođenje radova”, naglasio je Romić.

Vrh stranice