Kupres Portal [Arhiva]

Na Kupresu još dvije farme obitelji Papić

24.09.2015 06:46, 1210 pregleda

U vlasništvu ove tvrtke je oko pet tisuća goveda, a u nove objekte uloženo je između pet i šest milijuna maraka. 

Kupres je slavio Dan općine u spomen na prvi pisani trag toga grada, a koji je pronađen na darovnici bosanskoga kralja Stjepana Tomaševića u kojoj je on svome stricu Radivoju, između ostaloga, darovao Prosik na Kupresu. 

Na Kupresu je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća kojoj su se odazvali i brojni gosti sa svih razina vlasti. Sjednici je prethodila sveta misa u crkvi Svete Obitelji, a predvodio ju je kupreški župnik don Marko Tomić.  

Tijekom dana na Kupreškome polju otvorene su i dvije nove farme u vlasništvu obitelji Papić (Perčinović) iz Tomislavgrada. Kako nam je izjavio Slaven Papić, u vlasništvu ove tvrtke je oko pet tisuća goveda, a u nove objekte uloženo je između pet i šest milijuna maraka. 

Kupreški načelnik Perica Romić na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća istakanuo je da je budućnost kupreške općine u  poljoprivrednoj proizvodnji i stočarstvu. Ujedno je iznio podatak da je između dva Svjetska rata na Kupresu bilo sto tisuća ovaca, a pretpostavlja se da ih trenutno nema više od tri tisuće.

Tomislavcity.com

Vrh stranice