Kupres Portal [Arhiva]

Kupres play no.10 – Festival alternativne glazbe i dobrih vibracija 13. 08. 2015.

24.07.2015 07:56, 561 pregleda

Kupres play  festival dočekao je jubilarno izdanje, deseti festival održat će se u četvrtak, 13.08.2015.

Osim u kvaliteti bendova, pomak se ogleda  i u dodatnim programima festivala. Dio tog programa odvijat će se dan ranije i dan poslije.  Osnovni cilj dodatnih programa je podizanje kvalitete života u našoj sredini.

Program:

KUPRES PLAY „EMBRYO“  12.08.2015 u 12:00 h

Partner : Osnovna škola Kupres/Srednja škola Kupres

– U Art caffe-u 12 h, družit ćemo se sa 20-30 djece uz glazbu na gramofonu i zakusku koju smo im pripremili.Nakon toga slijedi obilazak parka gdje su po klupama raspoređeni instrumenti. Na svakom instrumentu/klupi zadržat ćemo se uz kratke prezentacije o instrumentima, upoznati neke osnove bitne za svaki početak u glazbi počevši od evolucije blues-a u rock, pa do pojedinih dijelova instrumenata.Pošto smo sigurni da većina njih “gori” za udaranjem činele ili prebiranja po žicama dat ćemo im i mogućnost sviranja na željenom instrumentu.Embrio je počeo sa glazbom i sa glazbom završava, naime na samom kraju programa svi zajedno ćemo se uputiti prema SŠ Kupres gdje će djeca na projektoru moći vidjeti neke live nastupe velikana rokenrola.

KUPRES PLAY  „ECCO“  12.08  u 13:00 h Partner: OKP Danilović, Udruga žena „Kupreške“

Hrana,lijekovi i kozmetika su svuda oko nas. Područje Kupresa predstavlja svojevrsni prirodni fenomen koji se ogleda u prirodnom bogatstvu, bioraznolikosti i netaknutoj prirodi.

 Cilj ovog programa je prvenstveno razvijanje svijesti kod stanovništva da mnogo toga što kupuju, uz malo truda i volje mogu sami proizvoditi što ima višestruki efekt. Ono što uberemo, eventualno preradimo je zdravije i jeftinije od onoga što kupujemo.

 S obzirom na turistički potencijal Kupresa, ovaj hobi može postati i izvor dodatne zarade.

Izložba prehrambenih i kozmetičkih eko proizvoda i radionica o pripravi pojedinih proizvoda odvijat će se  u suradnji sa Udrugom Žena „Kupreške“ .

Planirano je da se izložba održi negdje u užem  centru grada, ili u prostorijama Udruge žene „Kupreške“ u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

U sklopu izložbe  OPG DANILOVIĆ  d.o.o Slavonski Brod izradit će nam personalizirane proizvode sa etiketom festivala, a izlagat će  i lokalni proizvođači.

KUPRES PLAY ART 13.08. u 13:00 h Partner :Likovna akademija Široki Brijeg, Miro Mioč, Sripe Božić

U suradnji sa studentima likovne akademije u Širokom Brijegu odvijat će se program umjetničkog performansa:

– Oslikavanje platna ili zida . street art. Efekt koji očekujemo je da će netko od mladih ljudi postati zainteresiran za ovaj vid umjetnosti i da ćemo dobiti  urbaniju sliku grada.

– „Skulputre od slame“ – S obzirom da je naše mjesto poznato po koševini odlučili smo to povezati sa umjetnošću  te  u suradnji sa studentima kiparstva napraviti skulpture od slame ili sijena u gradskom parku.

Osim toga, u HOTEL KNEZ,  14.08. u 21:00 sati  održat će se tematska foto- izložba MIRE MIOČA  „PUSTINjE – SVJEDOČANSTVA SLAVE STVORITELJA“ , zabilježene na putovanjima sa najpoznatijim hrvatskim alpinistom STIPOM BOŽIĆEM, koji će također biti prisutan na izložbi.

CENTALNI PROGRAM   13.08.2015. u 20:00 h Partner: Dom Kulture Kupres, LiVideo

Koncertni program kao centralni događaj, zamišljen kao hibrid instrumentalne svirke i elektronske glazbe, 5-10 izvođača i preko 25 aktera. Uz neafirmirane bendove nastup i jednog renomiranog benda uz live stream programa.

Festival za zagrijavanje  otvaraju dva domaća benda, tradicionalno prvi su  SUSPEND  MODE, a nakon njih  slijede BRULE I HODOČASNICI, koji na set-listi imaju podjednak omjer autorskih pjesama i obrada.

Zatim će uslijediti ambijentalni, emotivno snažni nastup kantautorice  SARE RENAR, dobitnice Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu 2015. koja iza sebe ima dva albuma.

 Sarin gig će da nas  ponese u oblake, a onda će iz tih oblaka uslijediti grmljavina energije i  riffova počevši s ANDRIJOM, biserima naše županije u čijim se pjesmama osjeti udar bure s Kamešnice.

Kupres play u svom imenu nosi etiketu „alternativni“ , a većina će se složiti da je REPETITOR trenutno najbolji alternativni rock bend u regiji. Poznati su upravo po atraktivnim i energičnim nastupima te koheziji s publikom.

Za kraj, ljubitelji elektronske glazbe će doći na svoje . anrovski after party DRUM¨N¨BASS

Počasni gost 10-og Kupres playa će biti ZDENKO FRANjIĆ, osnivač neznavisne etikete SLUŠAJ NAJGLASNIJE. Čovjek čije je ime sinonim za nezavisnu glazbenu, koji je znao prepoznati talent mnogih mladih glazbenika te im izdati prve albume nakon čega su oni napredovali u karijeri (Majke, Satan Panonski, Spoons, The Bambi Molesters, Damir Avdić…)

Organizator : Kupreška udruga mladih „KUM“

Produkcija: Hrvatski dom  kulture, Kupres

Generalni pokrovitelj : ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres

Zlatni pokrovitelj:  Općinsko poglavarstvo Kupres

Festival ima i „humanitarnu notu“, veći dio prihoda od prodaje konzumacijskih bonova i ulaznica dajemo u humanitarne svrhe.

Molimo sve zainteresirane, koji su voljni dati svoju materijalnu, tehničku ili financijsku podršku organizaciji festivala da to mogu učini uplatom na žiro račun na broj transakcijskog računa  1544602002618527 u Intesa Sanpaolo banci.

Javni poziv građanima i pravnim licima na KUPRES PLAY „ECCO“ – izložbu ekoloških proizvoda i rukotvorina

U sklopu desetog izdanja KUPRES PLAY – festivala alternativne glazbe i dobrih vibracija, kao dodatni program planirana je Eko-izložba.

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače i prerađivače bilja, meda i ostalih prehrambenih i kozmetičkih proizvoda i rukotvorina da se prijave na izložbu koja će se održati u Kupresu, 12.08.2015 a otvaranje izložbe planirano je u 13:00 sati.

Izložbu planiramo održati u užem centru grada, a u slučaju vremenskih neprilika biti će premještena u prostorije UŽ „Kupreške“

Hrana,lijekovi i kozmetika su svuda oko nas. Područje Kupresa predstavlja svojevrsni prirodni fenomen koji se ogleda u prirodnom bogatstvu, bioraznolikosti i netaknutoj prirodi.

Cilj ovog programa je prvenstveno razvijanje svijesti kod stanovništva da mnogo toga što kupuju, uz malo truda i volje mogu sami proizvoditi što ima višestruki efekt. Ono što uberemo, eventualno preradimo je zdravije i jeftinije od onoga što kupujemo.

S obzirom na turistički potencijal Kupresa, ovaj hobi može postati i izvor dodatne zarade.

Izložba prehrambenih i kozmetičkih eko proizvoda i radionica o pripravi pojedinih proizvoda odvijat će se u suradnji sa Udrugom Žena „Kupreške“ i OPG „ Danilović“ d.o.o. Slavonski Brod.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 10.08.2015 na broj telefona:

063-668-423 – Anamarija Dumančić (voditelj programa)

Vrh stranice