Kupres Portal [Arhiva]

STRLJANICA 2015: Poziv za ugostitelje

29.06.2015 06:28, 520 pregleda

Povodom održavanja dana kosidbe na Kupresu „STRLJANICA“ 2015. god. koja će se održati 05.07.2015. godine (nedjelja) pozivaju se svi zainteresirani ugostitelji na radni sastanak dana 29.06.2015. godine u 11,00 sati u sali za sastanke općine Kupres, Ulica Vukovarska 2.

Tema sastanka je:

1.      Upoznavanje sa uvjetima i kriterijima za ugostitelje koji će vršiti promet namirnicama-hrane i pića na spomenutoj manifestaciji,

2.      Podjela-licitacija placeva na planiranom prostoru,

3.      Razno

Potrebna dokumentacija ugostiteljskim subjektima za stavljanje u promet hrane i pića na „Strljanici “2015. god.

U cilju suzbijanja i zaštite ljudi od trovanja higijenski neispravnom hranom kao i od zaraznih bolesti koje se mogu prenijeti istom, Služba za gospodarstvo,razvoj, investicije i komunalno – stambene poslove općine Kupres obavještava sve pravne i fizičke osobe koje namjeravaju stavljati u promet za javnu potrošnju namirnice i piće na  lokaciji održavanja dana kosidbe da moraju posjedovati sljedeće:

1.      Posjedovanje Rješenja o registraciji djelatnosti prometa hrane

2.      Posjedovanje Odobrenja od nadležnog općinskog tijela o ispunjenju uvjeta za promet namirnica i pića van objekata i prostorija registriranih za tu djelatnost

3.      Posjedovanje dokaza o zdravstvenoj ispravnosti namirnica (2a obrazac)

4.      Posjedovanje računa –otpremnica za namirnice i piće

5.      Posjedovanje sanitarnih knjižica za osobe koje manipuliraju hranom

6.      Osiguravanje higijenskog pribora za manipuliranje namirnicama i higijenskog pakovanja i posluživanja namirnicama.

Neposjedovanje bilo kojih od navedenih dokumenata biti će razlogom zabrane prometa namirnica i pića i sankcioniranja osoba zatečenih u obavljanju nezakonitih radnji.

Vrh stranice