Kupres Portal [Arhiva]

Održan sastanak braniteljskih udruga s Federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem

02.06.2015 17:19, 509 pregleda

U zgradi Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu danas je održan sastanak predstavnika braniteljskih udruga Hercegbosanske županije, Ljiljane Kovačević, direktorice Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije s Federalnim ministrom za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, Salkom Bukvarevićem i njegovim suradnicima. Sastanku je nazočio i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

Predstavnici branitelja su tijekom sastanka iznijeli svoje probleme i zahtjeve Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, koji se odnose na način ustroja ministarstva, nezakonitu reviziju, pomoć pri liječenju, financiranje značajnih datuma udruga, rad braniteljskih zadruga, financiranje udruga, te zapošljavanje braniteljske populacije.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić dao je punu podršku radu i zahtjevima braniteljskih udruga koje su upućene Federalnom ministru, Salki Bukvareviću i njegovim suradnicima.

Tijekom sastanka razmijenjene su informacije predstavnika braniteljske populacije i ministra Bukvarevića. Tom prilikom ministar Bukvarević rekao je da je ministar svih branitelja, te da je zajedno sa svojim suradnicima na raspolaganju braniteljima kako bi se trenutno stanje popravilo i udruge dobile što im je potrebno.

Dogovoreno je da će u narednom razdoblju Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata u koordinaciji s direktoricom Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije, Ljiljanom Kovačević raditi na rješavanju navedenih problema i iznalaženju najboljeg mogućeg rješenja za braniteljsku populaciju Hercegbosanske županije.

Vlada HBŽ

Vrh stranice