Kupres Portal [Arhiva]

Danas sva četiri godišnja doba u Kupresu

19.03.2009 15:58, 231 pregleda

Pošto sam uzeo u običaj da gotovo svaki dan napišem poneku novost o Kupresu, nisam mogao odoljeti da ne napišem nešto o današnjim vremenskim (ne)prilikama.

Naime, danas, samo dva dana uoči kalendarskog počekta proljeća, Kupres je pogodila jedna neuobičajena meteorološka pojava.

Naime, danas su se izmijenjala sva četiri godišnja doba. Međutim, idemo o svemu kronološki. Proteklu noć smo dočekali vedru do umjereno oblačnu, međutim, sinoć oko 21 sat nebo nad Kupresom se zatvorilo i počele su padati prve sniježne pahuljice.

Već ujutro nas je dočekalo nekih desetak centimetara novog snijega i već smo pomislili: "Uh, evo ga opet!", međutim, zadržao se samo do nekih deset sati ujutro. Već se tada ponovno razvedrava i sunce obasjava Kuprešku visoravan svom svojom toplinom. Ali... To ne potrajaše dugo...

Već tamo oko trinaest sati nebo se ponovno zatvara i opet snijeg počinje polako padati. Temperatura se tada naglo spušta s ugodnih 5-6°C na hladnu nulu i počinje se osjećati potreba za toplinom vatre u šporetima i kaminima.

...i onda oko 16 h sve ispočetka. Opet proviriva sunce i opet se temperatura podiže na blagih 5°C. I kao da to nije dosta, u ovim trenucima dok ja ovo pišem ponovno je okrenuo padati snijeg.

Do kada će potrajati ovakvo neodlučno vrijeme, ne znam. Mogu se samo osloniti na predviđanja meteorologa koji predviđaju da bi se i sutra moglo zadržati ovakvo neodlučno i nestabilno vrijeme. Za skijaše donosimo novost kako su u tijeku pripreme skijaških staza na skijalištu na Čajuši, a ono na Stožeru također je otvoreno, premda ne u cijelosti.

Tako Vam je danas, srdačan pozdrav od ekipe Kupresportala.

 

Vrh stranice