Kupres Portal [Arhiva]

Ustrojena vlast i Vlada u HBŽ

06.05.2015 07:37, 667 pregleda

Jučer je u Tomislavgradu, u zgradi Skupštine HBŽ, održana sjednica Skupštine HBŽ, na kojoj je za predsjedatelja Skupštine jednoglasno izabran Robert  Bagarić (HDZ), gospodarstvenik iz Tomislavgrada, dok su za članove rukovodstva, odnosno zamjenike predsjedatelja Skupštine izabrani su Jasenko Tufekčić (SDA) i Slaviša Mihajlović (SNSD).

Odmah nakon izbora, novi predsjednik Skupštine HBŽ Robert Bagarić zahvalio je zastupnicima na povjerenju, zahvalio dosadašnjem predsjedatelju Stipi Pelivanu i nastavio voditi, odnosno predsjedavati sjednicom Skupštine.

Na prijedlog predsjednika Povjerenstva za izbor i imenovanje Branka Ivkovića, usvojena je Odluka o razrješenju dosadašnjih članova Vlade, a mandatar za sastav nove Vlade Draško Dalić (HDZ) iz Livna predložio je nove članove Vlade:

Stjepan Šarac, ministar financija, iz Tomislavgrada Darinko Mihaljević, ministar MUP, iz Livna Aleksandar Štrbac, ministar gospodarstva (SNSD), iz Drvara Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, iz Livna Petar Galić, ministar znanosti, obrazovanja, kulture i sporta, iz Tomislavgrada Hikmet Hodžić, ministar graditeljstva, obnove i zaštite okoliša, iz Livna Dragoslav Topić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Mirjana Stoisavljević-Petraković, ministrica pravosuđa i uprave, iz Drvara

Zastupnici su jednoglasno usvojili prijedlog novih članova Vlade, položili prisegu i tako je, nakon više od pola godine, Hercegbosanska županije dobila novu vlast i novu vladu!

Novi predsjednik Vlade HBŽ, Draško Dalić je, nakon izbora na funkciju premijera i nakon potvrđivanja njegovog prijedloga za članove Vlade, zahvlaio je zastupnicima, a potom se obratio... , uistinu lijepim i optimističnim riječima, zastupnicima. Ustvari, iznio je svoj program rada, odnosno program rada nove Vlade HBŽ u četverogodišnjem mandatu.

Iz programa novog mandatara izdvajamo  neke naglaske:

-zaustaviti iseljavanje mladih ljudi, obitelji, iz HBŽ

-razvoj gospodarstva, neiskorištena polja i prirodni resursi (ugalj, drvo, obnovljivi izvor energije, turizam koji je nerazvijen…), razviti malo i srednje poduzetništvo…

-više pozornosti obrazovanju

-borbu protiv mita i korupcije, nepotizma…

-razviti učinkovitu javnu upravu

-osnivanje Savjeta za ekonomski razvitak, za ulaganje

Još je mnogo toga pozitivnog rekao u svom nastupnom govoru predsjednik Vlade HBŽ, a mi mu samo možemo poželjeti da ispuni svoja obećanja! Ili najvažnija od njih!

Potrudit ćemo se dobiti i objaviti ovaj nastupni govor-program rada novog predsjednika Vlade HBŽ i objaviti ga, pa pratiti njegovo ostvarenje!

Evo, i mi čestitamo novom predsjedatelju Skupštine, njegovim zamjenicima, predsjedniku Vlade i svim ministrima i želimo im uspješan rad i mnogo sreće, a trebat će im!

www.tomislavnews.com

Vrh stranice