Dani kosidbe na Kupresu 2021. - Konferencija za medije u Sarajevu

28.06.21 13:55   Strljanica 2021

konfernecija_strljanica_2021_1.jpg

Običaj natjecanja u košenje trave na Kupresu je 17. prosinca prošle godine uvršten je na UNESCO Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, na kojoj se također nalaze Zmijanjski vez, Konjičko drvorezbarstvo i “Branje trave ive na Ozrenu”.

Nominacijski dokument za upis običaj natjecanja u košenju trave na Kupresu na UNESCO listu pokrenut je na inicijativu udruge “Kupreški kosci”, a on je pripreman u Federalnim ministarstvom kulture i sporta u suradnji i uz podršku znanstvenih i kulturnih institucija u našoj zemlji.

Konferencija za medije povodom održavanja “Dana kosidbe na Kupresu – Strljanica” koji će se održati 3. i 4. srpnja, održana je danas, 28. lipnja u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

U nastavku poslušajte konferenciju na kojoj su govorili Zora Dujmović, ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta, načelnik općine Kupres Zdravko Mioč, Matko Ćurković predsjednik udruge " Kupreški kosci" , šef ureda UNESCO-a u BiH Siniša Šešum te dr.sci. Mirsad Sijarić v.d. direktora Zemaljskog muzeja BiH:

Konferencija_za_medije_Dan_kosid.mp3

konfernecija_strljanica_2021_2.jpg

 

Slika bannera nedostaje

Najnovije